Vedsalg i mer enn 25 år til fornøyde kunder i Oslo og omegn

Kun tørr, norsk kvalitetsved til konkurransedyktige priser!

Når du skal fyre med ved, er det viktig å ta et par hensyn av både sikkerhetsmessige og økonomiske grunner. Ved å følge disse enkle rådene, får du mest mulig varme ut av veden samtidig som du minimerer sjansen for brann og eventuell sjenanse av mye røyk under fyring. Det er nemlig ikke vanskelig å fyre riktig med ved – så lenge du tar hensyn til punktene under!

Bjørkeved i Oslo til konkurransedyktige priser

Sørg for at veden er tørr nok

Dersom veden er for fuktig, vil den avgi for mye røyk og for lite varme. Ved å sørge for å fyre med tørr og god ved, får du mest mulig varme ut av hver kubbe og krone. Veden du får levert fra Christiania Vedforretning er alltid tørr og klar til bruk – men dersom du har lagret veden under forhold som ikke er optimale, vil den kunne ha trukket til seg fuktighet under lagringen. Da er det viktig at du stabler den opp riktig og gir den mulighet til å tørke igjen, slik at den gir optimale fyringsforhold. Hvordan du stabler og lagrer ved på en optimal måte, kan du lese mer om på vår side om riktig lagring av ved – men kort sagt dreier det seg om å holde fuktigheten unna, samtidig som du gir veden nok luft og ikke minst stabler den med endeveden ut slik at fuktigheten får mulighet for å slippe unna.

Sørg for riktig opptenning

Riktig opptenning er viktig for å minimere forurensning og sjansen for brann eller skader på personer og peis. Du må aldri bruke parafin, tennvæske, parafin eller andre brannfarlige væsker til opptenning. Bruk heller treflis eller våre hendige opptenningsposer, som du kan bestille sammen med veden og som sørger for en perfekt opptenning – hver gang! Se bestillingssidene for mer informasjon om opptenningsposene.

Sørg for god trekk og riktige fyringsvaner

Med riktige fyringsvaner mener vi at du heller må legge på for lite enn for mye brensel. Bruk heller mindre kubber og fyll på hyppigere, det sørger for at veden brenner lettere – som igjen minimerer forurensningen, og dermed også avleiringer i pipa som i verste fall kan føre til pipebrann.

Å fylle peisen full med ved gir deg faktisk dramatisk dårligere varmeeffekt i forhold til mengden brensel, i tillegg til at det øker både forurensning og sjansen for brann. Har du gode fyringsvaner, får du mer varme ut av hver kubbe samtidig som sikkerheten ivaretas!

Klikk her for å gå direkte til bestilling!

VIKTIG INFO!!

På grunn av stor pågang må det beregnes noe vente tid på å få ved levert

Vår kapasitet er nå SPRENGT!

Vi beklager til alle våre nye og gamle kunder, men i den siste tiden har vi mottatt så mange ved-bestillinger at vi dessverre har blitt tvunget til stenge vår nettbutikk og ordretelefon for flere bestillinger.

Som en midlertidig løsning ber vi deg vennligst om å benytte vårt registreringsskjema, så gir vi deg tilbakemelding så snart vi har "kontroll".

Vi håper på forståelse for dette. Takk.

Med vennlig hilsen
oss i Christiania Vedforretning


Vennligst "Kryss av" for hvilken ved du er interessert i.
 

VIKTIG INFO!!

Utkjøring av ved skjer nå KUN på
tirsdager og torsdager mellom  kl 16-20